Kennismaken met Kindercoaching

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Laatst sprak ik het (toen) nieuwe vriendje van mijn nicht. We kregen het over ons werk, over wat we deden. Toen hij hoorde dat ik kindercoach was, was hij verrast. Hij kende de term kindercoaching nog niet.

Hoe grappig was dat! Voor mij weer een enorme eye-opener. Want in mijn wereld is kindercoaching zo normaal! Ik ken zo enorm veel kindercoaches in het hele land. Mijn facebook staat vol met oa kindercoaching en kindercoaches. Maar mijn wereld is natuurlijk zo anders als die van de meeste anderen.

Voor mij was dit even een wake-up call. Zo bekend is het dus blijkbaar nog steeds niet. Gelukkig is er de laatste jaren veel meer bekendheid gekomen. Er zijn heel veel meer kindercoaches dan toen ik 8 jaar geleden begon. Toen was het echt nog onbekend.

Ik vind dat alleen maar mooi. Want er zijn zoveel kinderen die vastlopen. Bij de kinderpsychologen en GGD zijn enorme wachtlijsten. En het is een hele grote stap om daarnaar toe te gaan. Is er iets mis met mijn kind? Vaak is er iets aan de hand waar je niet de vinger achter kan krijgen, maar je maakt je toch zorgen. Dan is een kindercoach een mooie oplossing. Veel laagdrempeliger dan zo’n officiële instantie.

Kindercoaching is (nog) geen beschermd beroep. Kijk en voel daarom goed, als je een kindercoach zoekt, of de persoon bij jou/ jullie past. Vraag aan anderen, lees de website en bel eens. Belangrijk is dat je je bij deze persoon op je gemak voelt en dat deze coach je een goed gevoel geeft. Jou en natuurlijk vooral ook je kind.

Wacht in ieder geval niet te lang met het zoeken naar hulp. Merk je dat je kind vastloopt? Al een poos? Blijf er dan niet te lang mee rondlopen. Zoek hulp, want  elke dag dat het niet lekker loopt is er één te veel.

 

Geef een reactie