Kunst en vliegwerk

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Je bent 5 jaar. Vanmorgen stapte je helemaal blij mij de praktijk binnen. Je had er zin in. Als eerste wilde je graag even op de trampoline. Die stond nog rechtop tegen de muur. Maar samen hadden we die snel op de grond neergezet.
Je ging er heerlijk op liggen. ‘Hier kan ik wel op slapen’ zei je terwijl je je uitrekte.

Later ontdekte je de houten liggende 8. Ik gaf je er een paar knikkers bij en je bedacht er steeds iets nieuws mee. Weer later ontdekte je de bak met ballen. Grote, kleine, glad, met prikkels. Zelfs één met een lichtje. Dat t later niet meer deed. Hup! Uit de bak! Ze vlogen en rolden alle kanten op. We konden nog nét voorkomen dat ze er allemaal uit gehaald werden😉😉

De ‘muizentrap’ is je favoriet, maar je moest er eerst wel even aan wennen. Je rug was best gevoelig en het kietelde heel erg. Dat wordt nu al steeds beter. Je mama doet die en een paar andere oefeningen dan ook regelmatig bij je. Gisteravond liet je je papa de muizentrap voelen. Die vond t ook fijn, maar ook nog wel wat kietelig😉

Vandaag was de tweede keer dat je kwam. En naast dat je voor de gezelligheid kwam, was er natuurlijk wel een dingetje wat nog wat moeilijk voor je was. En dat was het plassen. Nou, niet het plassen zelf, want dat kan je als de beste. Maar het ophouden van de plas. Dat was nog best lastig. Iedere dag ging het meerdere keren fout. Soms wel 6 of 7 keer.

Je mama vertelde trots dat het nu al veel beter gaat. Gister was de héle dag op de bso geweest. En… super! Het was die hele dag maar 1 keer mis gegaan! Het gaat sinds de vorige keer (twee weken geleden) al veel beter. Superfijn!

Ik wilde je nog graag ook even op de tafel. Ik ging een speciaal ‘(bed-) plasprotocol’ met je doen. Dat zijn een aantal reflexen die met het plassen te maken hebben. Nu ben je ‘nog maar’ 5 en een hele poos stilliggen is best lastig. Daar bedachten je moeder en ik wat op. Je moeder ging je voorlezen terwijl ik de oefeningen ging doen. Dat ging fantastisch!! Je liet t gebeuren en luisterde super aandachtig naar je hoe je moeder verschillende boekjes voorlas.

Voor mij was het soms wat kunst en vliegwerk omdat een aantal oefeningen handiger gaan terwijl je op je rug ligt. Maar, je was zo aan het luisteren. Ik liet t zo en deed het ‘gewoon’ andersom.
Ondertussen heb ik alles toch mooi op deze manier bij je kunnen doen.

We aten nog een koekje (de lekkerste koekjes die er zijn, van Ikea). Ruimden de ballen op. Je wilde graag een knikker mee. Die vond je zo mooi. Maar volgens je moeder had je er al zoveel. We deden er een wedstrijdje om. Jij hield die knikkers vast. In allebei de handen één. Als ik je handje open kreeg was ie voor mij. Als t me niet lukte had jij gewonnen en mocht je hem houden. We hebben beiden een keer gewonnen😉😉.

Helemaal blij met de knikker ging je met je mama weer naar huis. Heel benieuwd hoe het de komende tijd verder met je gaat!

Geef een reactie