Brain Gym®

Brain Gym® 1.01 is altijd de basiscursus van Brain Gym® geweest. Sinds dit jaar is er de verkorte cursus Brain Gym® 1.04 bij gekomen. Brain Gym® is een bewegingsprogramma voor alle leeftijden, dat als doel heeft dat het leren makkelijker wordt en de prestaties verbeteren.

 

Brain Gym® 1.01

Brain Gym® 1.01 bestaat uit 26 eenvoudige, leuke en doelgerichte oefeningen die het lichaam en de geest laten samenwerken om zo snelle en vaak spectaculaire verbeteringen aan te brengen op het vlak van: concentratie, lezen, schrijven, organiseren, luisteren, fysieke coördinatie en meer.

Brain Gym® helpt kinderen, jongeren, volwassenen en senioren om via beweging:hun leermoeilijkheden te boven te komen.

  • bewust te worden van het belang van dagelijks bewegen.
  • beter presteren bij sport
  • hun gaven en talenten ontdekken en ontplooien
  • beter organiseren
  • aandachter zijn
  • beter te onthouden
  • creatief te zijn
  • zich goed in hun vel te voelen.

Brain Gym® wordt ondertussen in meer dan 80 landen onderwezen en op 1000-en scholen onderwezen. 

De cursus 1.01 staat uit twee delen van twee dagen. In deel 1 leer je de 26 oefeningen, die gericht zijn op de integratie van lichaam en geest. Je leert deze oefeningen toe te passen in een groep of individueel. Je leert over de 3 lichaamsdimensies en we verbinden deze dimensies met het brein.

In deel 2 leer je individueel werken. Je leert iemand in balans brengen. Er wordt gewerkt met een 5 stappenplan van een balans. Ook maak je kennis met spiertesten.

Op 13 3n 14 mei 2019 geef ik deel 1 van deze cursus (bij een grote groep samen met mijn collega Monique Huizen). De kosten zijn € 295,00.

Deze cursus is erg geschikt voor leerkrachten, coaches, peuterspeelzaalleidsters, leidster van kinderdagverblijven, logopedisten, osteopaten, ouders, grootouders.

Brain Gym® 1.04

Brain Gym® 1.04 is de verkorte versie van Brain Gym®. Deze cursus is twee dagen en je leert hierbij de basis van Brain Gym®, de 26 oefeningen. Je krijgt de uitleg, je doet de oefeningen. De manier van uitleggen en ervaren is alleen heel anders dan bij Brain Gym® 1.01. Het handboek is anders.

De oefeningen kun je direct gebruiken in bijvoorbeeld je klas. Je krijgt uitleg over de drie dimensies van het leren en je leert de dimensies koppelen aan het brein. 

Brain Gym® 1.04 kost € 295,00 euro (excl. handboek)

Sluit Menu