Wanneer ga je naar een kindercoach?

Je wilt maar één ding voor je kind en dat is dat hij of zij lekker in zijn of haar vel zit. Dat het goed gaat. En juist dát is nu niet zo. Misschien is je kind moe. Of verdrietig. Of bang. Of boos. Of het leren lukt niet. Of het weet het gewoon even niet. Of het heeft veel stress en veel spanning. Of niet goed slaapt. Of hij is snel afgeleid en kan zich niet concentreren.

Nou goed. Het gaat even niet. Je hebt zelf alles geprobeerd en nog steeds gaat het niet beter. Je raakt er zelf misschien ook wel gespannen van. Logisch eigenlijk.

Kortom, je zit met je handen in het haar en weet gewoon niet wat je moet doen. Dan is het tijd om hulp in te schakelen. En dat kan bij een kindercoach. Een kindercoach luistert naar jullie verhaal en kijkt samen met jou naar je kind. Ze (meestal zijn kindercoaches vrouwen) is er voor jullie kind en doet er alles aan zodat je kind weer lekkerder in z’n vel zit. Iedere kindercoach doet dat op haar eigen manier. De rugzak van iedere kindercoach is anders gevuld. Eén ding is zeker: Elke kindercoach zet het belang van het kind voorop. In ieder geval, dat mag je verwachten.

Natuurlijk is het best lastig om om hulp te vragen. Voordat je een mail stuurt of belt zijn er al tig stappen aan vooral gegaan. Tot er een punt bereikt is dat je het echt niet meer weet. De stap naar een kindercoach is misschien net iets minder groot dan naar bijvoorbeeld een psycholoog. Dat voelt vaak meteen redelijk zwaar.

Hulp vragen is niet erg. Het is juist sterk. Het is prachtig dat je dit doet voor je kind. Als ouders sta je soms gewoon te dichtbij een kind. Soms weet je het gewoon echt niet meer. Je kúnt ook niet alles weten natuurlijk. En soms, heel vaak eigenlijk, is het fijn om eens met iemand anders te kletsen en andere ideeën en inzichten te krijgen. Dat geldt voor jou, maar ook voor je kind.

Twijfel je nog? Bel gewoon eens. Kijk of je een klik voelt. Je zit nergens aan vast. En je hebt in ieder geval weer een stap gezet.

Geef een reactie

Sluit Menu