Het eerste contact

Het eerste contact was tot nu toe meestal via de mail of telefoon. Vanaf januari 2019 is er ook nog de mogelijkheid om eerst op de maandelijkse kennismakingsochtend te komen. Ik vind het belangrijk dat er een klik is. Dat het goed voelt. Is dat zo, dan maken we een afspraak voor een intake gesprek.

Intake

Voor het intake gesprek stuur ik een intake formulier via de mail. Het gesprek is meestal zonder het kind, zodat we alle ins en outs even kunnen doornemen. Soms, vooral bij oudere kinderen, besluiten we dat het kind toch mee komt. Dat gaat altijd in overleg.

Hoe verder?

Na het intakegesprek gaan we kijken hoe we verder gaan. 

  • Waren er veel issues tijdens de zwangerschap en de geboorte, dan is het goed om te starten met het traject van Geboorte in Kaart.
  • Gaan we inzetten op coaching en/of reflex integratie cq Brain Gym dan werkt KiK met een strippenkaart (per jan 2019). Per kaart is er 5 uur coaching mogelijk.
  • Soms is het goed als er eerst een workshop gevolgd gaat worden, zodat ouders daarna al direct thuis aan de slag kunnen gaan.

Tijdens de sessie

Elke sessie ziet er anders uit. Elk kind is anders. Elke hulpvraag is anders. Elke dag is anders. Soms zijn we alleen coachend bezig. Soms doen we een spel. Vaak doen we oefeningen of werken we nav een doel (iets wat ze graag positief anders zouden willen) en komen we er via spiertesten uit wat iemand op dat moment, bij dat doel, nodig heeft. Ontspanning, plezier en aandacht vind ik belangrijk.

In my work I use everything that works

Dit zei één van mijn teachers, Cecilia Koester. En zo is het voor mij ook. Alles waarvan ik weet dat werkt gebruik ik om zo snel mogelijk ervoor te zorgen dat een kind (of ouder) beter in z’n vel zit, weer in balans komt.

Afsluiting

In overleg bespreken we wanneer een traject klaar is. Als het goed gaat, gaat het goed. Het is wel belangrijk om de oefeningen te blijven doen. Soms spreken we over een poos nog een keer af. En iedereen weet dat mocht er weer eens wat zijn, ze altijd weer contact kunnen opnemen.