Even voorstellen

Laat ik mij voorstellen: Mijn naam is Gaby de Rapper. Totdat ik stopte met mijn baan als leerkracht, nu alweer 10 jaar geleden, heb ik altijd op  een soort van automatische piloot gewerkt en geleefd. Ik had tig ballen hoog te houden.

  • Onze kinderen waren nog klein.
  • Ik was moeder en vrouw van.
  • Ik zette me 100% in om een goede leerkracht te zijn.
  • Ik gaf kinderboekenparty’s.
  • We hadden een jonge hond.
  • Soms gaf ik een gastles op de PABO en zo nu en dan gaf ik cursussen aan leerkrachten voor de Daltonvereniging.
  • Daarbij was ik dochter, schoondochter, zus, vriendin, enz.
  • Dan nog het huis. de was, de boodschappen enz. 

Ik vergeet vast nog van alles. Het was in ieder geval best veel. Ik leefde vanuit mijn hoofd. Mijn lijf? Mijn gevoel? Ik was het compleet kwijt. Een hoofd op pootjes. Zo voelde ik me vaak. Met redelijk veel stress. 

Mijn werk klopte niet meer. Ik paste niet in het systeem. Ik wilde weer voelen, weer leven. En dat deed ik door mijn baan op te zeggen. Ik ging een opleiding tot Kindercoach volgen en vanaf die tijd ging ik mezelf steeds beter begrijpen. Ik zat weer veel lekkerder in mijn vel. Ik kon me weer ontspannen. Ik kon weer voelen en vooral ook luisteren naar mijn gevoel.  Dit is wat ik anderen en zeker kinderen ook gun.

Nog iedere dag ben ik blij dat ik deze stap heb genomen. De afgelopen jaren heb ik ongelofelijk veel bijgeleerd. Enorm interessante dingen. Interessant en belangrijk. Ik wou dat ik het eerder had geweten. Ik had het enorm goed kunnen gebruiken toen ik nog voor de klas stond of net moeder was. Maar ik weet het nu. En nu kan ik het gebruiken en doorgeven. En dat is wat ik dan ook heel graag doe. Individueel of in groepen. Te gek vind ik dat. Mensen anders laten kijken, naar hun kinderen, naar zichzelf. Wakker schudden. Bewuster maken van hun rol. Ik ben dus niet alleen een Kindercoach. Ik ben een inspirator en een verbinder. Voor kinderen én voor ouders en leerkrachten. 

Ik blijf leren, zo lang ik kan. Door te lezen, door cursussen en workshops te volgen, maar vooral door naar mezelf te luisteren. Door mezelf te blijven en te blijven doen waar ik blij van word. Want alleen dan kan ik anderen meenemen en inspireren op hun zoektocht naar zichzelf.

Vandaag nog kreeg ik een berichtje van een moeder van een klantje. Haar zoon had over mij gezegd:

                     “Zij heeft vrede in zichzelf”. 

En hij hield daarbij zijn hand voor zijn hart. Hoe mooi is dat. Een groter compliment kun je toch haast niet krijgen. Als ik dit door kan geven aan anderen? Graag. Heel graag!

Mijn held en leermeester

Eén van mijn grote helden en leermeesters is Wayne Dyer. Helaas leeft hij niet meer, maar hij heeft ongelofelijk veel geweldige boeken geschreven en op You Tube is heel veel van hem te vinden.  Hij zegt/schrijft wat ik denk, waar ik in geloof.

‘If you change the way you look at things. The things you look at change.’

Wayne Dyer

Dit schilderij  is gemaakt door mijn broertje toen hij 15 jaar was. Ik was hier een jaar of 2. Het is me heel dierbaar.

‘Risico’s nemen houdt in dat je je eigen innerlijke stem volgt. En dat je niet alle anderen volgt ‘omdat het zo hoort’.’

            Wayne Dyer