Steeds meer en meer wordt duidelijk hoe belangrijk de periode rondom de zwangerschap en de geboorte is. Er wordt vaak gekeken naar hoe een moeder zich voelde en wat die eerwaarde tijdens de zwangerschap en bevalling, maar hoe een baby het eerwaarde? Dat wordt vaak vergeten. 

Een baby of een kind weet zich bewust niks meer van die tijd te herinneren, maar onbewust is alles nog aanwezig. Alles zit in elke cel van zijn of haar lichaam opgeslagen. En dat kan best pittig zijn als er veel is gebeurd. 

Wat invloed heeft is bijvoorbeeld:

  • Was de baby gepland en gewenst?
  • Hoe werd er gereageerd toen ouders ontdekten dat ze zwanger waren?
  • Hoe voelde de moeder zich tijdens de zwangerschap?
  • Was er veel stress? 
  • Zijn er heftige dingen gebeurt tijdens de zwangerschap?
  • Hoe ging de bevalling?
  • Hoe voelde moeder zich toen en de eerste weken? 

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is heel complex en heel veel. Maar het is van invloed. En daar kunnen we ook later nog eens goed naar gaan kijken. Ook spelen familiesystemen soms (vaak) een grote rol. Ook dat kunnen we meenemen. Nu kunnen we deze tijd niet terugdraaien, maar zodra je je bewust bent van deze impact dan merk je vaak al dat er meer rust komt. Niet alleen bij jezelf, maar ook bij je kind. 

Geboorte in Kaart

Door te ontdekken en te onderzoeken en eerlijk te kijken naar de geboorte ontstaat er vaak heel veel rust in het systeem van een kind (of in je eigen systeem). De moeite waard om eens naar deze periode te gaan kijken.

Babymassage

Je baby masseren is een heerlijke manier van contact maken en het zich welkom laten voelen. 

Wil je het zelf leren te doen? Dat kan! Geef je naam door, zodra we een groepje bij elkaar hebben met nog drie andere moeders kunnen we data gaan prikken.